Meer omzet uit bestaande gasten!

Meer omzet uit bestaande gasten!

Veel ondernemers denken alleen maar aan nieuwe gasten. En dat is jammer, er is veel meer omzet te halen met de huidige gasten die al in het restaurant zijn.

Het is vele malen makkelijker om bestaande gasten vaker terug te laten keren dan nieuwe gasten te werven. Het kost tot zeven keer meer om een nieuwe gasten te vinden dan een bestaande terug te laten komen.

Het verkrijgen van nieuwe gasten is een kostbaar en tijdrovend proces. Uit onderzoek blijkt dat het aantrekken van nieuwe klanten tot 7 maal duurder is dan het behouden van uw bestaande gasten. Het bieden van een perfecte service en product is geen garantie voor terugkeer, want tussen de 60 en 80% van de tevreden gasten zal nooit terugkeren.

Een bestaande gast is eerder te motiveren om op andere dagen (denk aan de maandag en dinsdag) het restaurant te laten bezoeken. Een tevreden gast waar je een band mee hebt zal ook eerder bij jou via Uber Eats, Deliveroo bestellen, een bijzonder moment vieren of zakelijk aan het restaurant denken!

De omzet kan twee tot drie keer groter worden als je je huidige gasten waardeert en met hen een emotionele binding creëert. 

Huidige horeca marketing tactieken:

*)Instagram posts (kom nu dit broodje proberen)

*)Facebook posts (vandaag hebben we deze burger in de aanbieding)

*)Adverteren op google

*)Mailen naar bestaande klantenbestand

Het plaatsen van advertenties en content op een van deze internationale platformen is hopen dat de doelgroep dan ook daadwerkelijk bereikt wordt, en deze dient dan ook geïnteresseerd zijn in de content! Schieten met hagel volgens ons.

Het mailen van de huidige klantenbestand is nog steeds een goede manier voor zichtbaarheid en bereik maar niet dagelijks inzetbaar. Een gast zal een overdaad aan e-mails hoogstwaarschijnlijk niet waarderen en zich uitschrijven van de lijst. Dat is natuurlijk zonde, daar is hard voor gewerkt, met zorg mee omgegaan en eenmaal weg is vaak ook altijd weg. Een goede mix van e-mailing en mobiel zichtbaar leidt volgens ons tot het beste resultaat.

Bedenk dat consumenten vaak op het laatste moment beslissen om uit eten te gaan, dan kan de dagelijkse mobiele content het laatste zetje in de rug zijn van de consument richting het restaurant.

 


Relatiemarketing

De gast heeft een top avond gehad, daarna ben je de gast kwijt, je kunt hem of haar niet meer bereiken want je hebt geen gegevens.

Dit is het begin, als je de gast bij je kunt houden kun je beginnen aan een relatie.

Als een gast een perfecte beleving heeft gehad dan is er een maximale kans van 40% dat de gast terug komt! Wanneer een gast voor de tweede keer terugkeert is er een 42% kans dat deze terugkomt. Maar wanneer een derde bezoek perfect was is de kans op terugkomst bijna 70%.

De uitdaging is om de bestaande gast minimaal 2 keer terug te laten komen!

Het doel is om een nieuwe gast terug te laten terug komen. Bijvoorbeeld, kom de volgende keer terug en krijg een gratis dessert of als je de tweede keer komt krijg je het eerste aperitief van het huis. Maak het persoonlijk door een visitekaartje met handgeschreven actie of gratis te ontvangen bij volgend bezoek te overhandigen.  

Beloon nieuwe gasten, maar ook bestaande gasten met hun bezoek!

Creeer een actie plan dat past bij het restaurant. Korting werkt verslavend voor consumenten en dat maakt ze niet loyaal en persoonlijk gebonden aan het restaurant. 

Persoonlijk contact, service en waardering doet dat wel!

The PIQ biedt hulp!

Wij hebben een eenvoudige en doeltreffende oplossing gecreëerd voor het registreren van nieuwe en terugkerende gasten. Hierdoor berekenen wij direct het percentage nieuwe en terugkerende gasten, met de daarbij behorende omzet groei percentage.

Dit samen met onze mobiele oplossing kunnen wij een rendement van 1000% bereiken!

Wil jij weten hoe? Contact ons en wij vertellen en demonstreren graag onze mogelijkheden.

Download de app

Start met delen van jouw restaurantbeleving.

Geef een reactie