Nieuw bij IKEA, het coffee Bar-concept

Een op de vijf bezoekers van IKEA  gaat erheen vanwege het eten. Daarom opent de IKEA nu zelfstandige koffiebars en restaurants. In Utrecht is sinds het paasweekeinde de eerste Nederlandse Coffee Bar te vinden.

,,De restaurants zijn uitgegroeid tot het hart van de woonwarenhuizen”, zegt managing director Michael La Cour van IKEA Food tegen de vaksite Retailnews. IKEA hoopt dat succes te gebruiken voor zijn meubelverkoop. De restaurants en cafés moeten werken als reclame voor de meubelwinkel te lokken.

IKEA opende begin deze april in Utrecht de eerste Coffee Bar, die zich ‘als een shop-in-shop’ midden in het bestaande restaurant bevindt. De koffiebar heeft een eigen zitruimte, en plaats biedt aan zestig mensen. Managing director Michael La Cour van IKEA Food noemt de bar in het aprilnummer van RetailTrends een mooi voorbeeld van de manier waarop IKEA zoekt naar nieuwe concepten en oplossingen om tegemoet te komen aan de wensen van de klant. 

Het koffiemerk van Ikea heet PÅTÅR, wat Zweeds is voor ‘tweede kop koffie’, verwijzend naar de service in het restaurant waar gasten gratis een tweede kop kunnen pakken. In de Coffee Bar geldt deze service overigens niet.

Een kop koffie in het restaurant kost €0.79, in de Coffee Bar kost een zwarte koffie €1. Dus voor de prijs hoef je het dus niet te laten. 

Op naar IKEA en geniet van een heerlijk bakkie!