Aperol Spritz

Utrecht, 16 april 2018

Verkoeling op een warme dag!

Wat meteen opvalt, is de feloranje kleur die van elke toost een extra zonnig en vrolijk moment maakt. Kenmerkend voor Aperol is ook een onverwoestbaar goed gevoel: een gevoel dat mensen samenbrengt in een gezellige sfeer, een gevoel dat keer op keer zorgt voor positieve vibes. Kortom, een aanstekelijk gevoel: je moet al uit bijzonder hard hout gesneden zijn om aan een Aperoltoost met vrienden te weerstaan. Dit is puur genieten!

Jouw aperitiefmoment wordt gewoonweg perfect wanneer je Aperol Spritz combineert met enkele bijpassende hapjes. In Veneto ontstond een aperitief ritueel waarbij Aperol Spritz wordt geserveerd met traditionele snacks die ‘cicchetti’ worden genoemd: minibroodjes, olijven en proevertjes van plaatselijke gerechten. Maar door de jaren heen is Aperol Spritz uitgegroeid tot een veelzijdig drankje dat bij diverse soorten eten en bij uiteenlopende gelegenheden past – van een snelle toost na een lange dag op het werk tot een heerlijk ontspannende zondagse brunch.

 

Lekker zelf maken? Hier het eenvoudige recept.

  1. Neem een cocktail- of longdrinkglas en vul hem met een derde Aperol, een derde koolzuurhoudend water en een derde prosecco.
  2. Voeg als finishing touch een schijfje sinaasappel en ijsklontjes toe.
  3. Geniet met mate 🙂
IMG_2260